ABB Power Grids i Ludvika redo för 5G

Projektet är en del av ABB Power Grids pågående digitaliseringsarbete

Uppkopplingen baseras på den senaste mobilteknologin och möjliggör en flexibel, effektiv och kvalitativ produktion. Som ett första steg har fabriken som tillverkar lindningskopplare, en viktig beståndsdel i en transformator, kopplats upp mot ett eget mobilnät. I fabriken har bland annat trådlösa momentdragare, som kräver pålitlig och robust data, kopplats upp, vilket ger operatören tillförlitlig realtidsdata och därmed fullständig kontroll på antalet momentdragningar vilket säkerställer kvaliteten på lindningskopplaren.

Projektet är en del av ABB Power Grids pågående digitaliseringsarbete och man arbetar för att integrera fler digitala lösningar i fabriken för att optimera och effektivisera produktionen ytterligare. Målet är att bygga ut och uppgradera det befintliga mobilnätet med 5G-teknik.

​Ut ultrices, ipsum at venenatis fringilla, sem nulla lacinia tellus, eget aliquet turpis mauris non enim. Nam turpis. Suspendisse lacinia. Curabitur ac tortor ut ipsum egestas elementum. Nunc imperdiet gravida mauris.
Photo: ABB

Läs hela pressmeddelandet här