Possne öppnar ny anläggning i Sandviken 2019

PONSSE AB ÖPPNAR NY ANLÄGGNING I SANDVIKEN 

PONSSE KOMMER ATT ÖPPNA SIN SJÄTTE EGNA ANLÄGGNING I SVERIGE UNDER VÅREN 2019. DEN NYA ANLÄGGNINGEN KOMMER ATT VARA BELÄGEN I SANDVIKEN.


Vi  har sett ett ökat servicebehov från våra kunder i området Dalarna/Gävleborg och för att bättre kunna möta detta har vi valt att öppna ytterligare en serviceverkstad, berättar eftermarknadschef Urban Folkesson.

Ponsse räknar med att den nya anläggningen, som är lättillgängligt belägen i Lövbackens industriområde i Sandviken i korsningen mellan Blixtvägen och Dunderbacken, kommer att vara klar för invigning 1 maj 2019. Anläggningen kommer då att bestå av en ändamålsenlig verkstad med bland annat travers för tunga jobb, hydraulslangtillverkning, servicestation för AC med mera. Fastigheten kommer även att inkludera butik och lager med både förbrukningsartiklar och reservdelar anpassat efter områdets behov.

Ponsse har redan hunnit med att rekrytera en platsansvarig samt en servicetekniker/fältmekaniker som är under upplärning just nu. Peter Gästgivars har fått tjänsten som platschef på nya anläggningen och kommer närmast från Ponsses egen servielämnare Runhällens Maskin AB i Sala. Peter har lång och gedigen erfarenhet av både Ponsses maskiner och datasystem. Servicetekniker Anders Skog har hunnit jobba ett par månader redan och utgår i dagsläget från Leksand med sin servicebuss och en andra servicebuss kommer utgå från Sandviken. Ytterligare rekryteringsprocesser pågår i dagsläget för att göra nya verkstaden helt komplett.

Mer information om Ponsses invigning av anläggning i Sandviken kommer.

STARKA RÖTTER INOM SKOGSBRUK


Ponsse grundades 1970 av skogsmaskinentreprenören Einari Vidgrén. Idag är Ponsse en av världens främsta skogmaskinstillverkare och vår verksamhet styrs fortfarande av våra kunders önskemål och behov. Ponsse-koncernen har specialiserat sig på tillverkning, försäljning och underhåll av skogsmaskiner för kortvirkesmetoden (CTL) samt tillhörande datasystem

Vi designar och tillverkar alla Ponsses produkter och nyckelkomponenter från grunden. Detta garanterar att vi alltid står i framkant av utvecklingen samt att våra produkter uppfyller de specifika kraven hos skogsarbetare runt om i världen. Idag finns Ponsse i närmare 40 länder och våra skogsmaskiner används i alla områden inom industriellt skogsbruk. I Sverige ligger Ponsse ABs kontor utanför Surahammar och vi har i dagsläget ytterligare fyra egna verkstäder från norr till söder (Haparanda, Åsele, Örnsköldsvik och Värnamo) och tillsammans med våra drygt 20 auktoriserade servicelämnare kan vi säkerställa marknadens bästa service.

Ponsse är fortfarande ett familjeägt företag med sina rötter djupt rotade i den finska landsbygden. Ett bra produktsortiment och förståelse för goda kundrelationer är grundpelarna inom Ponsse-koncernen tillsammans med våra starka värderingar, engagerade personal historia och traditioner.

Vi fortsätter att följa Einaris utstakade väg: ”Vi tillverkar världens bästa skogsmaskiner”